Mamablog Zsa Zsa Zsu

All Inclusive vakantie; Nooit meer (anders)?!25 oktober 2017

Met een koffer vol vooroordelen vertrok ik met het gezin naar een All Inclusive resort op Mallorca. Nog niet eerder heb ik op deze manier vakantie gevierd en ik had er ook een duidelijke mening over. Mensen die All In gaan zien niks van een bepaald land, komen hun resort niet af, scheppen hun borden te vol, komen jaar-na-jaar terug en vinden het heerlijk om hun kinderen dagenlang uit handen te geven aan de animatie. Niks voor mij dus. En toch heb ik het geboekt. Was het een vlaag van verstandsverbijstering? Geen idee, maar we gingen dus wel.

One of them

Eenmaal aangekomen, kregen we een prachtig blauw bandje om, dat was even slikken. Now, I’m one of them. Het hotelappartement was ruim, schoon en netjes ingericht, dat was een goed begin. Hier konden wij de komende twee weken prima verblijven. We waren echter nog bezig met het uitpakken van de koffers of ik hoorde de eerste keiharde muziek al uit de boxen komen. Slik, dat was ik even vergeten. Bijna 24 uur per dag animatie…

Verwend nest

Na anderhalve dag merkte ik dat ik er nog niet helemaal lekker in zat. Ik bleef een beetje dubben over dat All Inclusive gebeuren. Ik als wereldreiziger, nu op zo’n resort? Na al dat interne gezeur van me, sprak ik mezelf even zeer vermanend toe: “Je bent op vakantie, het zonnetje schijnt, gedraag je eens niet als zo’n verwend nest!”. Na deze reality-check besloot ik om mezelf volledig onder te dompelen in het All Inclusive concept en me alleen maar te richten op de positieve aspecten ervan. En wat bleek? Het was helemaal niet zo erg. Beter gezegd; ik snap die ‘All-Inclusivers’ nu wel!

Eten zoveel je wilt

Waar gaan we eten? Waar heb je trek in? Hoe ver is dat lopen of rijden? Bestellen we voor Olivia een heel gerecht of deelt ze met één van ons? Als we gaan, dan moeten we in het donker terugrijden, willen we dat? Gaan we zelf koken? Tot hoe laat is de supermarkt open? Wie gaat er koken? Niks van deze vraagstukken zijn voorbij gekomen deze vakantie. Want je zoekt een leuk tafeltje in één van de vijf (!) restaurants en het immense buffet regelt de rest. Na het eten loop je een paar meter naar je hotelappartement en klaar zijn Roderik en Janneke. Eigenlijk was het best relaxed om niet na te hoeven denken over het eten. Een eye opener!

Wat een volk

Het is op zo’n All Inclusive resort net alsof je op een terrasje in Amsterdam zit; werkelijk alle vormen en soorten mens komt langs. Geef mij maar een drankje en ik kan uren mensen kijken. Van zeer jonge (tiener)ouders tot vriendengroepen, van oudere stellen tot gezinnen met zes kinderen, van dun tot ongezond vol, van ordinair tot sophisticated, van ronduit ongemanierd tot deftig, van top tot teen getatoeëerd naar zeer schaarse kleding. Ik heb me ontzettend verbaasd en mijn ogen uitgekeken, wat een volk loopt er rond!

Animatie

Met alle dagen activiteiten hoef je je geen moment te vervelen. Pilates, boogschieten, kinderclubjes; you name it, they’ve got it! Toen ik in al mijn enthousiasme Roderik voorstelde om ons aan te melden voor de bingo, vond hij me echt te ver gaan in mijn onderdompeling van het All Inclusive. Naast de midgetgolf en minidisco voor Olivia (ok, papa waagde ook een paar pasjes), hebben wij geen gebruik gemaakt van de animatie. Toch begreep ik de ouders wel die hun kinderen iedere dag even een paar uurtjes naar het animiatieteam brachten. Die kinderen hadden de tijd van hun leven! Wij hadden echter een autootje gehuurd en trokken er veel op uit om meer te zien van Mallorca. In mooie baaitjes zwemmen, shoppen in Palma, koffiedrinken in pittoreske haventjes en luieren op idyllische strandjes met onze nieuwe vrienden (ook All Inclusivers, wie had dat gedacht?).

Voor herhaling vatbaar?

Nu komt natuurlijk de grote vraag; gaan wij nog een keer op deze manier vakantie vieren? Zijn wij zo enthousiast dat wij voortaan ieder jaar terugkeren? De kinderen elke dag richting de animatie sturen? Nou nee. Zeker niet ieder jaar, maar ik sluit ook niet uit dat we nog een keer zo’n vakantie boeken. Helemaal in combinatie met een autootje zodat je de omgeving wel kan verkennen, is het best een ideale manier van vakantie vieren als je kinderen hebt!

 

Geen reacties

Geef een reactie