7x financiële tips en een lange reis24 januari 2016

Een lange reis maken, kost veel geld. Wij gaan twee maanden weg en er zijn behoorlijk wat zaken die je op financieel gebied kan regelen om het allemaal nét even iets makkelijker en aantrekkelijker te maken. Zie hieronder mijn;

Financiële tips voor als je een lange reis gaat maken

  • Verzekeringen opschuiven

Omdat wij twee maanden weggaan, heb ik gekeken of het voordeliger zou zijn om onze auto’s uit de wegenbelasting te halen (te schorsen) en eventueel ergens in een opslag te plaatsen. Helaas was het voor ons niet goedkoper, want de kosten om ze weer aan te melden waren zo hoog, dat het niet voordeliger is voor twee maanden. Vanaf drie maanden is het zeker de moeite waard om hierover na te denken. Lees hier meer.

  • Auto’s in opslag

Zijn er familieleden of kennissen met een grote garage of een opslag? Ikzelf rij een oude cabrio en in de maanden dat wij weg gaan (februari en maart) is het niet het beste weer om mijn geliefde auto stil buiten te laten staan. Aanslag komt snel op het dak, dus ik vrees dat ik hem na deze reis dan direct een compleet nieuw dak zou mogen geven. Gelukkig mag mijn auto ergens beschermd staan. Een fijn idee! Ook tegen vandalisme is het beter om een auto niet zo lang ergens stil te laten staan.

  • Huis verhuren

De kosten thuis gaan natuurlijk helaas gewoon door, dus het is enorm fijn als je iemand kan vinden die de periode van de reis jullie huis wil huren. Dit scheelt in kosten, het huis staat niet leeg (inbrekers) en er wordt in geleefd wat beter is voor het huis.

  • Opschuiven sportschool abonnement

Zet je sportschool abonnement tijdelijk uit of verschuif het indien mogelijk. Stel dat dit niet mogelijk is, dan is opzeggen uiteraard ook een optie. Helemaal als de inschrijfkosten niet zo hoog zijn.

  • Zorgverzekeringen

Check of je ook voor spoedeisende hulp buiten Europa bent verzekerd. Dit kan zowel in de zorgverzekering zitten als in de reispolis. Zorg dat je niet dubbel verzekerd bent en checkt dit bij de maatschappijen.

Childwise:

  • Crèche opzeggen of opschuiven

Sommige crèches werken met verschillende contracten, waardoor je in een jaar tijd bijvoorbeeld kan kiezen om maar 42 weken of bijvoorbeeld 44 weken af te nemen. Dit is in het leven geroepen voor ouders in het onderwijs. Helaas heeft onze crèche dit niet, maar ik heb wel wat kunnen regelen zodat ik Olivia niet uit de opvang hoef te halen en niet de volle mep hoef te betalen.

  • Gratis vliegen voor kindjes onder twee jaar

Het is bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mogelijk om kinderen onder twee jaar gratis mee te laten vliegen. Dit houdt in dat je het kindje dus de gehele vlucht op schoot neemt. Dit was in eerste instantie ons idee, maar na onze drie uur durende reis naar Zakynthos, zijn we direct geswitcht en krijgt Olivia lekker haar eigen stoel. Wij moeten ruim 20 uur vliegen en een kind de hele tijd op schoot (je kan dus niet bewegen indien het kind in slaap is gevallen), zien we echt niet zitten.

Ga je vliegen met een dreumes? Zie hier 14 tips voor vliegen met een baby of dreumes.

 

Geen reacties

Geef een reactie