26 weken zwanger, blijf nog maar lekker zitten01 december 2016

Wat was ze klein…zo klein dat ze op één hand paste….

Vandaag ben ik precies 26 weken zwanger en wat ben ik blij dat mijn kindje nog lekker rustig in mijn buik zit. Dat het helaas anders kan heb ik vorig jaar van dichtbij meegemaakt. Een lieve vriendin kreeg namelijk met 26 weken een spoedkeizersnede vanwege een gevaarlijk hoge bloeddruk. Haar dochtertje werd geboren, maar in plaats van een blije kraamperiode was het een periode van angst, verdriet en hoop.

Van hoogtepunt naar dieptepunt

Dat arme kindje met al die snoertjes, vechtend voor haar leventje. De angst bij de beide ouders, het eindeloze wachten op uitslagen, het hulpeloos aan de kant staan en het gevoel hebben dat je niks kan doen. Een blij moment de ene dag om een dag later weer in een dieptepunt te belanden. Dit wens je geen enkele ouder toe.

Zo klein

Via een zwangerschaps-app krijg ik dagelijks updates over de groei van het kindje, hoeveel het weegt, hoe lang het is, enz, maar het blijft wel abstract. Door dit mooie kleine meisje, weet ik dus precies hoe een baby’tje van 26 weken eruit ziet in het echt. Hoe ontzettend klein, kwetsbaar en fragiel het is. Een baby’tje zo groot dat het op één vrouwenhand past.

Een echt mensje

Heel bijzonder was het om te zien dat, ondanks dat het zo ontzettend klein was, alles er wel al op en aan zat. Echt een ieniemienie mensje. De handjes die bewegen, de beentjes die zich strekken, hoe het mondje open en dicht gaat. Op de een of andere manier verwacht je dat niet van zo’n klein hulpeloos wezentje. Ik was totaal gefascineerd door dit vechtertje, maar schrok me rot toen ze haar armpje opeens strekte. “Ze beweegt!” Ja natuurlijk, dat voel je vanaf zo’n 16 weken toch ook in de buik?

Eigenwijze dreumes

Inmiddels is dit minimeisje een eigenwijze dreumes met de koppigheid van haar moeder geworden. Je verdrinkt in haar prachtige blauwe ogen en met die lach staat menig jongeman later voor de deur (sorry Aad). Dus dit verhaal heeft zeker een happy end, maar het kan ook heel anders verlopen. Wat ben ik blij dat mijn baby’tje nog lekker in die buik groeit.

Samen zwanger

Inmiddels is die lieve vriendin opnieuw zwanger en staat ze onder strenge controle. Bijzonder om juist met haar tegelijk zwanger te zijn. Samen gaan we lekker lang broeden op onze ‘eieren’. Ook zij!

 

(foto is van zwangerschap Olivia)

 

4 Reacties
 • Jonna
  Geplaatst op 08:05h, 01 december Beantwoorden

  Mooi

 • Thea Teuntje Posthuma
  Geplaatst op 08:48h, 01 december Beantwoorden

  Gefeliciteerd en wat schrijf je leuk.
  Heerlijk om te lezen!
  Veel plezier met het wonder ieni Mini mensje in jouw buik.
  Harte groet,
  Thea Teuntje

  • Janneke
   Geplaatst op 08:51h, 02 december Beantwoorden

   Dankjewel Thea! Ik geniet volop van mijn dikke buik!

 • Tony
  Geplaatst op 09:41h, 01 december Beantwoorden

  ❤️

Geef een reactie