Zakynthos, here we come!07 mei 2015

Na maanden (niet overdreven) zoeken, puzzelen en google-en naar een geschikte vakantie, heb ik vandaag eindelijk geboekt! Ik ben zo blij! Het is Zakynthos geworden. Klein detail; mijn zoektocht begon ook bij Zakynthos. Een beetje hetzelfde verhaal als wanneer je 24 schoenenwinkels hebt bezocht en uiteindelijk toch in winkel 1 de schoenen koopt.

Het is behoorlijk knap dat we uiteindelijk toch nog op vakantie gaan als je mijn wensenlijstje hieronder ziet. Ik heb hier en daar wat water bij de wijn gedaan en de boeking net bevestigd en betaald. It’s unbelievable, we gaan echt op vakantie!

De wensen en concessies;
  • Zwembad. Check.
  • Bij het strand. Niet direct tegen ons appartementencomplex aan, maar er gaat 3x per dag een busje naar het strand. Daarnaast hebben we een auto en is het volgens mij minder dan 5 minuten rijden, dus lopend denk ik ook nog wel te doen.
  • Kleinschalig. Check.
  • Een appartement met terras. Check. Wens van een terras doorgegeven, maar is altijd afwachten ter plaatse.
  • O.b.v. Halfpension. Check. ’s Ochtends dus direct aanschuiven aan een tafeltje voor een lekker ontbijtje, ’s middags op pad om het eiland te ontdekken en ’s avonds weer lekker eten bij het appartementencomplex.
  • Vertrek op 29 of 30 mei. Check. Enige nadeel, we vliegen om 05.13, dus rond 2.30 ons bed uit….Maar goed, er zijn slechtere redenen te bedenken om er ’s nachts uit te moeten.
  • Geen lange reistijd en (bijna) geen tijdverschil. Zakynthos is 4 tot 5 uur vliegen, vind ik prima voor een eerste vliegreis met mini-me.

We hebben via Arke geboekt en gaan naar ‘Sea View Village’ in Vassilikos, Zakynthos. Het is niet luxe, maar het krijgt een 8,7 op de site, dus het zal meer dan goed zijn. Ik ben benieuwd. Ik ben blij dat de zoektocht achter de rug is en ik me nu kan focussen op alles wat Zakynthos ons te bieden heeft.

Zakynthos, een ‘Aards Paradijs’

Zakynthos wordt ook wel wel ‘Bloem van het Oosten’ of ‘Aards Paradijs’ genoemd. Dat belooft heel wat! Ik wil zowel relaxen bij het zwembad en op het strand als leuke activiteiten ondernemen zodat ik het eiland echt leer kennen. Dat kan op Zakynthos allemaal. Nu de vakantie is geboekt, ben ik me als een idioot aan het inlezen. Een goede site hiervoor is Nefis Travel, een bedrijfje dat meerdere excursies op en rondom het eiland organiseert.

Bucketlist

Een leuke bijkomstigheid van Zakynthos is dat het onder andere bekend staat om de Caretta Caretta schildpad. En laat ik nu net op mijn bucketlist hebben staan dat ik schildpadden een keer ‘in het wild’ wil spotten. Dacht eerst dat ik daarvoor naar Verweggistan moest vliegen (Hawaii of ergens naar Azië), maar het is dichter bij de deur dan ik dacht! Ermee zwemmen zou helemaal fantastisch zijn, but I don’t want to push my luck.

Geen reacties

Geef een reactie