Vakantie boeken; te veeleisend?08 april 2015

Eén van de leukste bezigheden om te doen vind ik het plannen van vakanties. Waar gaan we heen? Wat willen we zien? Wat zijn de reviews van de bestemmingen? Enz, Enz. Gelukkig laat vriendlief dit hele voorpret-spel aan mij over en kan ik dus helemaal losgaan met al mijn ideeën en wensen. Mijn laatste 2 keuzes bespreek ik met hem en dan maken we samen de uiteindelijke beslissing, ideaal!

30ste verjaardag in een dromerig oord

Nu ben ik al 4 of 5 weken (niet overdreven) bezig om te zoeken naar een leuke vakantie waar ik ook direct mijn 30ste verjaardag kan vieren. Leuker 30 worden kan ik me niet bedenken dan op een mooi eiland, op een terrasje, met een cocktail in mijn hand, vriendlief naast me, mini-me brabbelend op schoot, uitkijkend over zee met in de verte bergen. Can you picture it?

Teveel eisen?

Blijkbaar heb ik behoorlijk wat eisen (what’s new?) en de bestemmingen die in aanmerking komen, zijn al volgeboekt. Het handigste is een appartement met terras/tuintje zodat we evengoed nog lekker buiten kunnen zitten zodra mini-me op bed ligt. Op een hotelkamer de hele avond doorbrengen vind ik geen aantrekkelijk idee. Dat is dus al eis nummer 1.

Omdat we liever lui dan moe zijn willen we zowel een zwembad (leuk voor de kleine en misschien een stomme reden; bij een zonvakantie hoort wat mij betreft de geur van een zwembad) als een ligging direct aan zee (voor dat cocktailtje met uitzicht over zee, remember?). Eis nummer 2.

Vanwege onze prachtige trip in februari/maart 2016 naar Australië hebben we geen enorm budget om uit te geven. En toch wil ik voor een dubbeltje op de eerste rang zitten 🙂 Je bent tenslotte Nederlander of niet. Daarbij is de regel; de mooiste bestemmingen op kleinschalige locaties zijn duurder dan massa-hotels. Eis nummer 3 & 4.

En zo kan ik nog wel even doorgaan;
Eis 5: Voorkeur Griekenland;
Eis 6: Liefst dichtbij een dorpje;
Eis 7: Ontbijt inclusief;
Eis 8: Niet te lang vliegen en weinig tot geen tijdsverschil in verband met mini-me;
Eis 9: Vertrek op 29 of 30 mei, weinig flexibiliteit dit keer helaas.

To be continued

Ik blijf dus nog even heerlijk doorzoeken en reis in gedachten langs de mooiste plekken totdat ik de perfecte bestemming voor eind mei heb gevonden. Wat een luxe problemen je toch kan hebben 🙂 Tips zijn welkom!

Voor volgende jaren komen deze zeker in aanmerking, maar nu helaas al volgeboekt, te prijzig of verkeerde vertrekdata:

 

 

Geen reacties

Geef een reactie